include_once("common_lab_header.php");
Excerpt for Necazurile lui Mos Craciun by , available in its entirety at Smashwords

Necazurile lui Mos Craciun


Copyright 2018 Iulia Dora Covaliu

Published by Iulia Dora Covaliu at SmashwordsSmashwords Edition License Notes

This ebook is licensed for your personal enjoyment only. This ebook may not be re-sold or given away to other people. If you would like to share this book with another person, please purchase an additional copy for each recipient. If you’re reading this book and did not purchase it, or it was not purchased for your enjoyment only, then please return to Smashwords.com or your favorite retailer and purchase your own copy. Thank you for respecting the hard work of this author.Cuprins

Prolog

Necazurile lui Mos Craciun

Omul de zapada

Mos Nicolae

Despre autor

Alte aparitii editoriale ale acestui autorProlog

Cartea “Necazurile lui Mos Craciun” cuprinde trei povesti a caror actiune se petrece iarna, intr-un peisaj hibernal, prezentandu-ne pe rand calatoria plina de peripetii a lui Mos Craciun, legenda lui Mos Nicolae, precum si aventurile a doi oameni de zapada la sosirea primaverii.

Necazurile lui Mos Craciun

Povestea lui Mos Craciun nu este simpla. Toti copiii de pe glob il asteapta, asa ca el se grabeste mereu pentru a ajunge la timp, la ora fixa, in ajunul Craciunului, iar viata lui nu este lipsita de peripetii si de intamplari neprevazute. Nu toata lumea isi da seama de eforturile ce le depune acest batranel pentru ca noi sa intram in posesia cadourilor si sa fim fericiti in noaptea magica de Craciun. Ajutat de renii sai pentru a cara povara jucariilor, el nu are timp de zabovit, iar de multe ori il asteapta tot felul de surprize pe drum.

- Ho, ho, ho, renii mei dragi, a sosit vremea colindelor, vremea in care nastrusnicii copilasi ma asteapta si cum eu nu vreau sa ii dezamagesc pe nici unul dintre ei, ma grabesc sa ajung la ei in zbor cu ajutorul vostru.

- Sa pornim, draga Mosule! Noi suntem pregatiti! striga renul cel mai istet, Rudolph, cel care tragea sania cea mare si grea alaturi de cei opt prieteni ai sai.

Si la un semn, acestia isi luara avant, zburand in departari, printre vai si munti, carand din greu jucariile pe care Mosul le asezase in saniuta. Dar – Vai! – fara ca el sa se urce in ea.

- Hei, sper ca nu am uitat nimic, spuse Rudolph celorlalti reni.

- Nicidecum, raspunse Dasher. Avem totul in saniuta.

- Dar parca tot mai lipseste ceva, spuse Prancer, tragand cu ochiul in spatele sau. Vad saniuta dar nu il vad pe Mos Craciun.

- Unde este Mos Craciun? strigara in cor toti renii, trezindu-se singuri in inaltul cerului, fara cel mai important personaj.

- Extraordinar! Este prima data cand se intampla asa ceva. Unde ati plecat cu totii, fara mine? V-am spus eu sa porniti la drum, nastrusnicilor? M-ati lasat pe jos! spuse Mosul dezamagit, caci era pentru prima data in viata lui cand i se intampla un asemenea necaz.

Si avea dreptate, caci fara el cum se mai puteau imparti jucariile?

Ramas pe loc in fata casutei lui de la Polul Nord, cu ochii in lacrimi, batranelul scruta cerul, asteptandu-i pe renii sai sa se intoarca la el.

- Ia uite, in sfarsit! Buna treaba, n-am ce zice! se mira el cand ii vazu pe cei noua coborand din nou cu sania la picioarele lui.

Si astfel, dupa cateva clipe in care Mosul ii certa pe reni pentru neatentia lor, se urca repede in saniuta caci deja intarziasera din cauza lui Rudolph, care se grabise sa o ia din loc fara nici un indemn. Sunand din clopotel, Mos Craciun ii mana pe cei noua in inaltul cerului, zburand cu ei prin vazduh, printre norii si fulgii de zapada ce cadeau necontenit peste tot.

Dupa ce zburara cateva ore, Mosul atipi in sanie din cauza viscolului si a gerului, punand capul sau obosit pe un saculet incarcat de cadouri.

- Voi inchide ochii pentru o clipa, dragii mei reni. Cu siguranta dupa atatia ani voi stiti drumul pe care mergem. Vreau sa ma odihnesc doar putin, cinci minute, spuse el, adormind pe loc din cauza varstei inaintate, precum si a oboselii ce pusese stapanire pe el cand incarcase saci intregi de jucarii cu ajutorul spiridusilor.

In timp ce dormea si fulgii mari ii cadeau pe obraz, incet-incet din sanie incepura sa cada sacii cu cadouri, imprastiindu-se prin vai, munti si prin paduri. Nimeni nu isi dadu seama de acest lucru deoarece renii goneau cu mare viteza, iar Mosul era intr-un somn profund, stiind ca mai are multi kilometri pana in primul orasel.

Dupa mai mult timp, trezindu-se din cauza viscolului puternic, Mosul isi dadu seama cu uimire ca in saniuta nu mai exista nici un cadou, orele trecusera, scurgandu-se repede, iar renii nu observasera nimic.


Purchase this book or download sample versions for your ebook reader.
(Pages 1-3 show above.)